Recept

Groene asperges met sinaasappel, opgeklopte geitenkaas en basilicumdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade past perfect bij gegrilde kip, een varkenshaasje of een lamskroon. Geef er wat zuurdesembrood bij.

bereiding
  1. 1

    Doe de zachte geitenkaas in een kom en klop hem op met een mixer. Kruid de kaas met peper en zout.

  2. 2

    Snij de schil van de sinaasappelen en snij het vruchtvlees à vif tussen de vliesjes door in partjes.

  3. 3

    Blancheer de groene asperges kort in kokend water, je moet ze niet schil-len. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Mix de olijfolie glad met de basilicumblaadjes en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schik de partjes sinaasappel met de groene asperges op de borden. Lepel er de opgeklopte geitenkaas tussen.

  6. 6

    Verkruimel de roze peperkorrels. Hak de pistachenootjes fijn. Strooi de verkruimelde peperkorrels, de gehakte pistachenootjes en een snuifje zout over de salade. Druppel er tot slot wat basilicumolie overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene asperges met sinaasappel, opgeklopte geitenkaas en basilicumdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!