Recept

Traditionele scones

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niks hoort méér bij een high tea dan traditionele Britse scones. 

In Groot-Brittannië worden scones.traditioneel gegeten met clotted cream (hele dikke room), maar die is niet zo gemakkelijk te vinden bij ons. Wij serveren de onze met zure room. Eventueel kun je ook 1 deel opgeklopte slagroom mengen met 2 delen mascarpone en dat serveren als vervanger voor clotted cream.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de suiker en het zout toe en meng alles goed door elkaar.

  2. 2

    Snij de boter in blokjes en voeg ze toe aan de droge ingrediënten. Gebruik je vingertoppen om de boter in de bloem te wrijven tot het mengsel op fijne kruimels lijkt. Giet geleidelijk de melk bij het mengsel terwijl je roert. Blijf roeren tot het deeg net bij elkaar komt.

  3. 3

    Stort het deeg op een licht met bloem bestrooid ­oppervlak en kneed het een paar keer tot het samenhangt. Druk het deeg voorzichtig plat tot het ongeveer 2,5 cm dik is.

  4. 4

    Snij met de koekjesvorm of het glas cirkels uit het deeg. Leg de gesneden scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de scones 12 à 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gerezen zijn. Haal de scones uit de oven en laat ze wat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Halveer de scones en serveer ze lauw met een lepeltje zure room en wat frambozenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traditionele scones

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!