Recept

Shepherd's pie met linzen en knolselderpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niks lekkerder dan een dampende ovenschotel. Dit is een vegetarische versie van de traditionele shepherd's pie. Minstens even lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de aardappelen en de knolselder, snij ze in even grote stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze met een klont boter. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Schraap de wortelen schoon en snij ze in blokjes. Pel de zoete uien, snij ze in ringen en bak ze goudbruin in boter. Haal de helft van de uiringen uit de pan en zet opzij voor de afwerking.

  3. 3

    Voeg bij de andere helft van de uien de wortelblokjes en de tijm toe en roerbak 2 minuten. Blus met de wijn en een scheutje water. Laat voor de helft inkoken. Roer er de tomatenblokjes onder en verkruimel er de bouillonblokjes bij. Roer goed en laat 5 minuten sudderen. Roer er het blik linzen onder en laat nog eens 8 minuten sudderen. Proef en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schep het linzenmengsel in een ovenschaal en spatel er de puree over. Leg er de resterende uien op en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in de oven tot de kaas een mooi korstje heeft. Werk af met de gesnipperde krulpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Shepherd's pie met linzen en knolselderpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!