Recept

Cocotte met lamsragù en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door eens voor een andere pastavorm te kiezen, creëer je meteen een verrassend effect!

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de wortel zacht.

  2. 2

    Voeg het lamsgehakt toe en bak het lichtbruin. Kruid het met peper en zout. Blus het vlees met de rode wijn en laat die 1 minuut inkoken. Voeg de tomatenblokjes, de laurier, het bouillonblokje en 200 milliliter water toe. Dek af en laat de saus minstens 40 minuten zacht garen. Roer af en toe en voeg indien nodig een scheutje water toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en pers de knoflook. Hak de verse kruiden fijn. Meng de knoflook en de verse kruiden onder de ricotta en kruid de kaas met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta net beetgaar in lichtgezouten water. Giet de buisjes af en laat ze uitlekken.

  5. 5

    Wrijf 4 individuele cocottes in met olijfolie en doe er een lepel saus in. Zet de pastabuisjes rechtop in de cocottes. Lepel er voorzichtig de ragù in.

  6. 6

    Leg er hoopjes kruidenricotta op en rasp er de parmezaan boven. Dit kun je perfect vooraf doen, zolang je de cocottes bewaart op een koele plek. Bak de cocottes 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cocotte met lamsragù en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!