Recept

Terrine van boschampignons en kruidenroom met noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De terrine moet je sowieso een dag op voorhand maken om 1 nacht te kunnen afkoelen.

Laat de terrine ook eerst een beetje afkoelen, maak dan de randjes los met een scherp mes en ontvorm de terrine.

Tip: de mosterdsla geeft een pittige en knapperige toets aan de terrine. Een mix van verschillende soorten pittige sla of kruiden zoals rucola, preischeutjes of rode bietenscheutjes doet het ook goed.

Vegan? Door de eieren te vervangen door zijden tofoe en de room door een plantaardig alternatief zoals ongezoete haverroom of sojaroom, kun je deze terrine ook bereiden voor vegans aan de feesttafel.

Mag er toch kaas bij? Voeg dan wat blokjes brie, camembert of blauw kaas toe aan het beslag.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de verse kruiden grof. Snij de kastanjechampignons in plakjes. Halveer de grote boschampignons. Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui, de knoflook en de champignons gaar. Kruid ze met peper en zout.

  2. 2

    Klop de eieren los met de room, voeg de gehakte verse kruiden toe en kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Vet de bakvorm licht in met olijfolie en beleg hem met reepjes bakpapier. Leg de gebakken ui en champignons in de bakvorm en overgiet ze met de room. Dek de vorm af met bakpapier en bak de terrine 45 à 50 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze in 1 nacht volledig afkoelen.

  4. 4

    Hak de pistaches en de walnoten fijn. Rooster de noten in een pan met 1 eetlepel olijfolie en kruid ze met een snuifje zout. Breng de mosterdsla op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. Werk de terrine af met de geroosterde nootjes en een handvol mosterdsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Terrine van boschampignons en kruidenroom met noten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!