Recept

Filodeegspiraal met boschampignons, zoete aardappel en dragonveganaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk vegan hoofdgerecht voor Kerstmis. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snipper fijn. Pel en plet de knoflook. Verwijder de zaadjes van de rode chilipeper en hak fijn. Snij de tempeh in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij in fijne blokjes. Hak de champignons, de oesterzwammen (hou enkele champignons apart voor de afwerking) en gegrilde paprika’s in fijne stukjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui, knoflook, chili en zoete aardappel. Voeg ½ koffielepel zout toe en laat 3 minuten bakken. Voeg de blokjes gerookte tempeh, de oesterzwammen en de gegrilde paprika's toe en laat bakken tot de zoete aardappel beetgaar is. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Snij de dadels in fijne reepjes. Voeg de zonnebloempitten en de dadels toe aan de vulling en schep om.

  3. 3

    Leg 2 vochtige theedoeken naast elkaar. Leg hierop 3 vellen filodeeg die elkaar ± 2 centimeter overlappen. Strijk de overlappingen in met water. Bestrijk de 3 vellen met olie en leg er opnieuw 3 vellen op. Verdeel de vulling over de lange zijde die het dichtst bij je ligt. Rol voorzichtig op en vorm daarna een spiraal. Wrijf de spiraal in met olijfolie en leg voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de veganaise. Doe de sojamelk en wijnazijn in een hoge beker. Blijf mixen met de mixer terwijl je traag de olie toevoegt. Mix tot je een mayonaise-structuur bekomt. Hak de dragonblaadjes fijn. Breng de veganaise op smaak met dragon, mosterd, enkele druppels citroensap en peper en zout.

  5. 5

    Serveer de vegan roll met de veganaise en eventueel extra vulling apart. Garneer met wat extra gebakken champignons en verse dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filodeegspiraal met boschampignons, zoete aardappel en dragonveganaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!