Recept

Kerstcruffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met nog wat extra veenbessenconfituur.

De cruffins maak je met zo’n typisch blikje croissantdeeg. Het deeg wordt vers onder druk verpakt en is zo langer houdbaar. Soms krijg je het blikje niet helemaal open of ploft het deeg. Haal het blikje daarom een 10-tal minuten voor gebruik uit de koelkast en laat het even op kamertemperatuur komen. Dan kun je het makkelijker openen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het blikje croissantdeeg open en snij het deeg in 3 gelijke delen.

  2. 2

    Bestrijk elk deeglapje met veenbessenconfituur. Rol het deeg in de lengte op tot drie slierten. Snij deze in de lengte door, om 6 slierten te verkrijgen. Leg elke sliert voorzichtig in een knoopje en leg ze in de met boter ingevette muffinvorm. Bak ze in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin in de oven.

  3. 3

    Haal de cruffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klop de room stijf met de poedersuiker. Schep de room in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Snij de cruffins open en spuit op de bodem een mooie toef slagroom. Sluit ze opnieuw en bestrooi ze met extra poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstcruffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!