Recept

Sana tiramisu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hemels! De mooiste afsluiter van een fijn diner? Een zalig licht dessert natuurlijk! Deze gezondere sanaproof versie gaat er zeker nog in.

Gezond genieten à la Sandra Bekkari:

• Het gebruik van amandelmeel en volkoren speltmeel maakt de koekjes gezonder en voedzamer.

• De mascarpone vervangen we deels door plattekaas: gezonder en fijn voor de lijn.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak eerst de koekjes. Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een blender en mix het geheel fijn. Schep met 2 lepels of een kleine ijsschep kleine hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de hoopjes met ietwat vochtige vingers wat platter tot 1 cm dikte. Bak de koekjes 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Maak de crème. Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje. Meng de mascarpone met de verse kaas, de honing en de vanillezaadjes en klop tot een luchtige crème. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voor-zichtig onder het mengsel.

  3. 3

    Meng de amaretto met de koffie. Snij de koekjes in reepjes van 1 à 2 cm en wentel ze door de koffie. Leg ze in een glaasje, lepel er een laagje crème over en herhaal de laagjes. Laat de tiramisu 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi hem met een beetje cacao¬poeder en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sana tiramisu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!