Recept

Italiaanse semifreddo met gekonfijt fruit en frambozen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip: een semifreddo is een Italiaanse ijstaart, die je maakt zonder een ijsmachine. Je kunt ze één tot twee weken bewaren in de diepvriezer. Haal ze 10 minuten voor het serveren uit de diepvries om ze af te werken.

bereiding
 1. 1

  Doe de nougat in een plastic zakje en stamp hem fijn met de deegrol. Doe dit niet te lang, want dan wordt hij kleverig.

 2. 2

  Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Splits de eieren. Klop de eidooiers in 5 minuten met de staafmixer of in een keukenrobot met de honing en het vanillemerg tot een lichte crème. Klop de room stijf. Klop het eiwit tot pieken.

 3. 3

  Meng de nougat, de pistachenootjes, de gekonfijte sinaasappel en de opgeklopte room door het eimengsel. Spatel daarna het stijfgeklopte eiwit door de massa.

 4. 4

  Bekleed een langwerpige cakevorm van 15 x 30 cm met vershoudfolie en schep het mengsel erin. Strijk het glad met een spatel en dek het af met vershoudfolie. Zet de semifreddo 1 nacht in de diepvriezer.

 5. 5

  Haal de semifreddo 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Strooi er de extra fijngehakte pistache-nootjes over en werk hem af met de extra reepjes gekonfijte sinaasappel en de verse frambozen. Snij in plakken en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse semifreddo met gekonfijt fruit en frambozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!