• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip op z'n Amerikaans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echte 'soul food' uit Louisiana

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade: roomkaas, mosterd, honing, geroosterd paprikapoeder en chilipoeder. Schep er de kip door en zet 4 uur in de koelkast.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de ui in halve ringen, de selder in boogjes. Hak de knoflook.

  3. 3

    Kook de rijst gaar in de bouillon met de komijn.

  4. 4

    Roerbak de ui, prinsessenbonen en selder 8 minuten in olie. Voeg de knoflook en kidneybonen toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Roerbak 6 à 8 minuten.

  5. 5

    Doe de kip bij de groenten en roerbak ze gaar. Voeg dan de rijst, spinazie, munt en koriander toe en roerbak nog even. Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met wat extra munt en korianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de marinade: roomkaas, mosterd, honing, geroosterd paprikapoeder en chilipoeder. Schep er de kip door en zet 4 uur in de koelkast.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Snij de ui in halve ringen, de selder in boogjes. Hak de knoflook.

  3. 3

    Kook de rijst gaar in de bouillon met de komijn.

  4. 4

    Roerbak de ui, prinsessenbonen en selder 8 minuten in olie. Voeg de knoflook en kidneybonen toe. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Roerbak 6 à 8 minuten.

  5. 5

    Doe de kip bij de groenten en roerbak ze gaar. Voeg dan de rijst, spinazie, munt en koriander toe en roerbak nog even. Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met wat extra munt en korianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.