Recept

Lamsbout met chorizo, witloofslaatje en gepofte aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vraag aan de slager...

om een lamsbout zonder been te voorzien. Dat is makkelijker voor een rollade. Wil je het lamsvlees in zijn geheel serveren, overweeg dan lamsbout met been. Het bot geeft namelijk extra smaak af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Hak de peterselie en de muntblaadjes grof. Haal de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Snij de pecorino in fijne plakjes. Snij de lamsbout overlangs in, maar niet volledig door zodat je het kunt openklappen. Bedek het vlees met vershoudfolie of bakpapier en sla het plat met een deegrol. Kruid de binnenkant met peper en zout. Beleg met de chorizo, de kruiden en de pecorino. Rol het op en bind vast met keukentouw.

  2. 2

    Spoel de aardappelen. Leg ze in een ovenschaal, kruid ze met zout en zet ze 50 à 60 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.

  3. 3

    Bak het gebraad kort aan in wat olijfolie. Leg het in een ovenschaal en bak het 40 minuten met de aardappelen in de oven of tot de kerntemperatuur van het vlees 55°C is.

  4. 4

    Maak intussen het slaatje. Maak het witloof schoon en snij het in fijne reepjes. Boen de appel schoon en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Meng het witloof met de appel, de mayonaise, peper en zout. Zet het slaatje in de koelkast.

  5. 5

    Haal het vlees uit de oven, dek het af en laat het nog even rusten. Snij de aardappelen bovenaan in en kruid ze met peper en zout. Hou ze warm. Snij de lamsbout in plakjes en serveer ze met een gepofte aardappel en het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met chorizo, witloofslaatje en gepofte aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!