Recept

Gebakken zalm met krieltjes, paddenstoelen en erwten-truffelsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de krieltjes in gezouten water in 15 à 20 minuten gaar. Blancheer de erwten 2 minuten en spoel onmiddellijk onder koud stromend water om ze mooi frisgroen te houden.

  2. 2

    Doe de erwten in een blender en voeg de knoflook, wat olijfolie, het citroensap en wat truffelolie toe en mix glad. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Besprenkel een bakplaat met olijfolie. Kruid de zalm met zout en peper en bestrijk de bovenkant met Griekse yoghurt. Doe de hennepzaadjes in een bord en druk de zalm lichtjes met de yoghurtkant in de zaadjes. Leg de zalm met de zaadjeskant naar boven op de bakplaat en rooster hem 10 à 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwarm boter in een pannetje en bak de champignons. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Warm de erwtensaus op, op een matig vuur. Giet een bodempje saus in het bord, zet 4 krieltjes in het midden, leg de vis op de krieltjes en schik de champignons er omheen. Werk af met waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken zalm met krieltjes, paddenstoelen en erwten-truffelsausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!