Gevulde parelhoenfilet met gebakken pastinaak en zoete ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde parelhoenfilet met gebakken pastinaak en zoete ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hét bewijs dat een heerlijk feestmaal ook gezond kan zijn. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snij in de lengte in plakjes. Snij de uien in partjes en pers de knoflook. Meng de pastinaak, ui, knoflook en de tijmblaadjes met 3 eetlepels olijfolie, de azijn, honing, peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

  2. 2

    Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C. Meng de ricotta met het gescheurd basilicum en de geraspte parmezaan. Snij de parelhoenfilets open en vul ze met het kaasmengsel. Bind dicht met keukentouw. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit wat olie in een koekenpan en bak de filets goudbruin. Zet de pan in de oven en bak 10 minuten verder tot de filets klaar zijn. Besprenkel met de jus.

  4. 4

    Verdeel de gebakken groenten over de borden, leg er een parelhoenfilet bij en werk af met extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snij in de lengte in plakjes. Snij de uien in partjes en pers de knoflook. Meng de pastinaak, ui, knoflook en de tijmblaadjes met 3 eetlepels olijfolie, de azijn, honing, peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Schep regelmatig om.

  2. 2

    Verlaag de temperatuur van de oven naar 160°C. Meng de ricotta met het gescheurd basilicum en de geraspte parmezaan. Snij de parelhoenfilets open en vul ze met het kaasmengsel. Bind dicht met keukentouw. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verhit wat olie in een koekenpan en bak de filets goudbruin. Zet de pan in de oven en bak 10 minuten verder tot de filets klaar zijn. Besprenkel met de jus.

  4. 4

    Verdeel de gebakken groenten over de borden, leg er een parelhoenfilet bij en werk af met extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.