Recept

Bourguignon van hert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig eenpansgerecht, heerlijk op een kille herfstdag.

Tip: lekker wijntje

Kies voor dit stoofpotje voor kwaliteitsvolle rode wijn. Een goedkope wijn zal wrang smaken en het heerlijke wild zal taai worden.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de selder schoon en snij hem in grove stukken. Pel en snipper de uien. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Snij de abrikozen in blokjes.

  2. 2

    Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit er de uien, de wortelen en de selder in. Voeg de tijm en de laurier toe en roerbak 10 minuten.

  3. 3

    Doe er de blokjes vlees bij en roerbak verder. Voeg de gedroogde abrikozen toe en strooi de bloem erover. Blus met de rode wijn en voeg er ook de bouillon aan toe. Kruid het stoofpotje met peper en zout.

  4. 4

    Breng het stoofpotje aan de kook, zet het deksel op de pan en zet het 1.20 uur in de oven.

  5. 5

    Schil en halveer de aardappelen. Leg ze in het stoofpotje en zet het 30 minuten terug in de oven. Werk het stoofpotje af met de verse rozemarijn en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bourguignon van hert

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!