Recept

Eikelkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperige eikelkoekjes met heerlijke glazuur. 

bereiding
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg de koekjes op een met bak-papier bedekte bakplaat.

  3. 3

    Bak de boterkoekjes 12 tot 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Zet met donkerbruin glazuur verschillende stippen op de bovenkant van de eikeltjes. Laat ze wat uitlopen, zodat ze dichtbij elkaar komen te liggen. Beschilder de onderkant telkens met lichtbruin glazuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eikelkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!