Recept

Tataki van eend, soja en sesam met gebakken noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eend op z'n Aziatisch. 

bereiding
  1. 1

    Snij de lente-uien in ringetjes. Haal de blaadjes van de takjes koriander. Snij het pepertje in ringetjes. Kook de noedels, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in veel water. Laat ze uitlekken.

  2. 2

    Bak de eendenborstfilets in een pan met een klein beetje olijfolie 4 minuten aan elke kant. Voeg de cashewnoten toe, 6 eetlepels sojasaus, het sap van de citroen en de rietsuiker. Wentel het vlees door dit mengsel zodat het aan alle kanten een goed laagje van de marinade heeft.

  3. 3

    Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten op een snijplank. Bestrooi het met sesamzaad en snij het vlees in dunne plakjes.

  4. 4

    Verhit wat sesamolie in een wok en voeg de noedels toe, samen met de lente-ui, het pepertje en 4 eetlepels sojasaus. Roerbak even. Serveer de noedels met het vlees, de gebakken cashewnoten en de korianderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tataki van eend, soja en sesam met gebakken noedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!