Recept

Raclettebowl

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP

Gebruik een steelpannetje met een dikke bodem, zodat de warmte zich gelijkmatig verdeelt. Smelt de kaas niet gelijkmatig of gaat hij toch snel stollen? Voeg dan wat melk toe.

Je kunt de raclettekaas zowel met als zonder de korst smelten. Met korst is de kaas rijkelijker van smaak en krijg je een stevigere textuur. Zonder korst krijg je een zachter resultaat.

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Smelt intussen de raclettekaas in een steelpannetje.

  3. 3

    Leg telkens wat krieltjes in een kommetje en schik er de parmaham en de coppa of bresaola bij. Leg er wat zilveruitjes en augurkjes bij. Giet de kaas over de krieltjes en serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Raclettebowl

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!