Recept

Snijbonen-sperzie­bonenstoof in tomaten-­saffraan-uiensaus met maïsplatbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onze verrassende topper op drukke dagen? Platbrood! Origineel, superlekker... en veel makkelijker en sneller klaar dan je denkt. Zeker met dit recept van de Nederlandse kookboekenauteur Merijn Tol.

bereiding
  1. 1

    Meng de speltbloem en de maïsbloem met 125 milliliter water en de gist. Kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels water toe indien nodig. Dek het deeg af.

  2. 2

    Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie en bak de ui en de knoflook op laag vuur. Stamp de saffraan fijn en voeg ze samen met het nigellazaad toe aan de uien. Bak 15 minuten op laag vuur terwijl je alles omschept.

  3. 3

    Spoel de tomaten, snij ze fijn en voeg ze toe aan de uien. Maak de snijbonen schoon en snij ze in grove stukken. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.

  4. 4

    Voeg de snijbonen en de sperziebonen toe aan de saus en kook ze nog 15 à 20 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe. Breng de saus goed op smaak met peper en zout en eventueel nog een scheutje olijfolie (dat maakt ze extra lekker).

  5. 5

    Verdeel intussen het deeg in bolletjes en rol ze dun uit. Verhit een droge koekenpan en bak de broodjes 1 à 2 minuten per kant. Eet ze bij het stoofpotje zoals je curry met naanbrood eet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snijbonen-sperzie­bonenstoof in tomaten-­saffraan-uiensaus met maïsplatbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!