Recept

Curry met kip, bloemkool en krieltjes uit de airfryer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie maakt een kruidige curry met kip en aardappelen in de airfryer. 

bereiding
  1. 1

    Snij de kip in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook, snipper het citroengras fijn. Maak de wortelen schoon en snij in dunne plakjes. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Halveer de krieltjes, snij grote exemplaren in partjes.

  2. 2

    Doe een heel klein scheutje olijfolie in het bakaccessoire van de airfryer en voeg de ui, de knoflook en het citroengras toe, schuif 5 minuten op 180°C in de airfryer. Doe er de kip samen met de currypasta bij en schep goed om. Schuif opnieuw 5 minuten op 180°C in de airfryer.

  3. 3

    Voeg de wortelen, bloemkoolroosjes en gehalveerde krieltjes toe, kruid met peper en zout. Verkruimel er het bouillonblokje bij en blus met de kokosmelk, spoel het blik uit en voeg nog 200 ml extra water toe tot alles net onder staat. Schuif 30 minuten op 180°C in de airfryer. Roer regelmatig om.

  4. 4

    Pel de pindanoten en hak grof. Snipper de lente-ui en koriander fijn. Lepel de curry in borden en werk af met koriander, lente-ui en pindanootjes. Serveer met limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!