Recept

Feestelijke kervelsoep met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de kervel pas helemaal op het einde toe te voegen, krijg je een mooie groene soep.

Je kunt de balletjes ook in de soep garen. Laat ze dan 5 minuten mee koken.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze grof. Spoel de prei, de selder en de kervel en snij ze in grove stukken.

  2. 2

    Stoof de ui, de selder en de prei kort aan in een kookpot met olijfolie. Blus met de kippenbouillon en laat zo’n 20 minuten koken.

  3. 3

    Kruid het kippengehakt met de kippenkruiden, peper en zout. Meng er de eidooier en het paneermeel onder en rol er balletjes van. Bak de gehaktballetjes in een pan met wat olijfolie.

  4. 4

    Hou enkele takjes kervel opzij. Voeg de rest van de kervel bij de soep en laat nog 5 minuten koken. Mix de soep glad en kruid met peper en zout. Serveer de soep met per kom enkele gehaktballetjes, 1 takje kervel en 1 eetlepel room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!