Recept

Gender reveal cake

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zwanger? Met deze cake vertel je je vrienden en familie op een originele wijze of jullie een jongen of meisje verwachten. 

bereiding
 1. 1

  Voor deze taart bak je 5 dezelfde cakes die je op mekaar stapelt. Bekleed hiervoor een springvorm van 20 cm doorsnede met een vel bakpapier en gebruik telkens dezelfde vorm opnieuw.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Houd een half kopje suiker apart.

 3. 3

  Klop de boter met de rest van de suiker tot een egaal, wit mengsel. Voeg de vanillesuiker toe. Voeg vervolgens het bloemmengsel afwisselend met de melk toe en meng voorzichtig.

 4. 4

  Klop de eiwitten tot sneeuw, en voeg naar het einde het kopje suiker toe. Klop door tot het helemaal stijf is en mooi glanst. Spatel 1/2 van de eiwitten voorzichtig door het beslag. Meng dan de rest erdoor.

 5. 5

  Verdeel het cakebeslag in 5 gelijke delen en schep ze in aparte kommen. Voeg aan het eerste deel 1 à 2 druppels kleurstof toe, aan een tweede deel 3 à 4 druppels en verhoog zo telkens de kleurintensiteit voor het derde tot het vijfde deel.

 6. 6

  Stort het eerste deel beslag in de springvorm en bak 30 à 35 min in de oven. Ontvorm voorzichtig. Herhaal voor de andere delen van het beslag. Snijd, indien nodig, telkens de bovenste laag van de cakes, zodat ze niet bol staan.

 7. 7

  Voor het glazuur roer je de boter, de roomkaas en het zout tot een homogeen mengsel. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Meng de melk eronder, samen met de vanille, en klop stevig zodat je een luchtig mengsel krijgt. Voeg wat extra suiker toe als het glazuur te lopend is. Is het te vast, voeg dan wat melk toe. Laat even rusten in de koelkast.

 8. 8

  Besmeer de eerste cake zonder kleurstof met een laagje glazuur, met behulp van een spatel en blijf ongeveer 1/2 cm van de rand. Schik de tweede lichtroze cake erbovenop en besmeer opnieuw met een glazuurlaag. Werk zo verder tot alle cakes op elkaar liggen.

 9. 9

  Besmeer de hele taart met een dikke glazuurlaag en zet het gebak koel. Net voor het serveren, breek je er de meringue over en versier met de zelfgemaakte vlaggetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!