Recept

Appelboter à la Pascale

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker bij... partjes appel, maar ook bij krokante pitten-zadencrackers.

bereiding
  1. 1

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes.

  2. 2

    Doe de boter in een steelpannetje en voeg de partjes appel toe. Laat ze aanstoven.

  3. 3

    Voeg dan 250 milliliter water en de appel-azijn toe. Voeg het kaneelpoeder toe en laat stoven tot de appeltjes volledig zacht zijn.

  4. 4

    Doe de gestoofde appeltjes met het vocht in de blender en mix tot een dikke pasta.

  5. 5

    Doe de appelboter in een weckpot en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast. In een gesteriliseerde bokaal kun je ze tot wel enkele maanden bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelboter à la Pascale
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes.

  2. 2

    Doe de boter in een steelpannetje en voeg de partjes appel toe. Laat ze aanstoven.

  3. 3

    Voeg dan 250 milliliter water en de appel-azijn toe. Voeg het kaneelpoeder toe en laat stoven tot de appeltjes volledig zacht zijn.

  4. 4

    Doe de gestoofde appeltjes met het vocht in de blender en mix tot een dikke pasta.

  5. 5

    Doe de appelboter in een weckpot en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast. In een gesteriliseerde bokaal kun je ze tot wel enkele maanden bewaren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!