Havermout-speltscones met appel en snelle chiaconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Havermout-speltscones met appel en snelle chiaconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker: scones met havermout à la Sandra Bekkari. Perfect voor een gezonde high tea!

Let op: de confituur moet 1 uur opstijven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Smelt het kokosvet. Meng de yoghurt, de agavesiroop, de plantaardige melk en het gesmolten kokosvet.

  2. 2

    Meng de speltbloem met het havermeel, 60 gram havermoutvlokken, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Meng de natte met de droge ingrediënten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng de appel onder het deeg.

  3. 3

    Rol het deeg uit en leg het in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 cm diameter. Snij met een mes 8 inkepingen in het deeg. Bak het deeg 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal het bakpapier uit de vorm en leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat. Snij de 8 partjes los en leg ze wat verder uit elkaar. Bak de scones 20 à 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

  5. 5

    Maak de snelle chiaconfituur. Pers de sinaasappel. Plet de frambozen met een vork, meng ze met 2 eetlepels sinaasappelsap, het chiazaad en de agavesiroop. Zet de confituur minstens 1 uur in de koelkast.

  6. 6

    Serveer de scones met de confituur, de yoghurt en de rode besjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Smelt het kokosvet. Meng de yoghurt, de agavesiroop, de plantaardige melk en het gesmolten kokosvet.

  2. 2

    Meng de speltbloem met het havermeel, 60 gram havermoutvlokken, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Meng de natte met de droge ingrediënten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Meng de appel onder het deeg.

  3. 3

    Rol het deeg uit en leg het in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 cm diameter. Snij met een mes 8 inkepingen in het deeg. Bak het deeg 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal het bakpapier uit de vorm en leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat. Snij de 8 partjes los en leg ze wat verder uit elkaar. Bak de scones 20 à 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

  5. 5

    Maak de snelle chiaconfituur. Pers de sinaasappel. Plet de frambozen met een vork, meng ze met 2 eetlepels sinaasappelsap, het chiazaad en de agavesiroop. Zet de confituur minstens 1 uur in de koelkast.

  6. 6

    Serveer de scones met de confituur, de yoghurt en de rode besjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.