Recept

Ovenschotel met schelvis, tomaat en pestokorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse maakt een heerlijke ovenschotel met vis, pesto en tomaatjes. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de pesto. Doe de blaadjes van de basilicum, de geroosterde pijnboompitten, gesnipperde knoflook, parmezaan en wat olijfolie in een blendertje. Blend kort fijn en schenk er nog olijfolie bij. Voeg nu de panko, peper en zout toe en mix opnieuw. Controleer de structuur. Deze mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.

  2. 2

    Verwarm de oven op 180°C. Spoel de vis, dep hem droog en leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Kruid al een beetje met peper en zout. Verdeel een dikke laag van de pesto over de schelvis.

  3. 3

    Leg de takjes kerstomaten en tijm tussen de stukken vis, sprenkel er nog wat olijfolie over het geheel en zet gedurende 20-25 minuten in de oven. Serveer naar wens met pasta, puree of brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!