Recept

Rode poon met witte asperges, gepocheerd ei en peterselie-broodkruim

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Rode poon wordt door Belgische vissers binnengehaald als bijvangst op pladijs en tong. Het heeft stevig visvlees en een smaak die doet denken aan garnalen. 

bereiding
 1. 1

  Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Stoom of blancheer ze gaar (8 minuten in kokend water, 16 minuten in het stoommandje of de stoomoven of 4 minuten in de hogedrukstomer).

 2. 2

  Breng water aan de kook, en voeg de azijn toe. Breek 1 ei in een kopje. Maak een draaikolkbeweging in het kokende water en laat het ei zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak in het midden van de kookpot glijden. Zet het vuur zachter en laat 4 minuten pocheren. Herhaal met de andere eieren. Vervang indien nodig het water met de azijn. Leg de gepocheerde eieren in een diep bord met koud water (doe je dat niet, barsten de eieren makkelijker).

 3. 3

  Bak de visfilets aan beide kanten goudbruin in 1 el boter en wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

 4. 4

  Smelt de rest van de boter in een steelpannetje, voeg de panko en de peterselie toe, roer goed om en kruid ook met peper en zout.

 5. 5

  Verdeel de asperges over 4 borden. Leg er telkens een visfilet en een gepocheerd ei op en werk af met het krokante broodkruim en enkele blaadjes peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode poon met witte asperges, gepocheerd ei en peterselie-broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!