Recept

Lamskoteletjes met gegrilde asperges en gepocheerd eitje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Handig! Dit kun je één dag op voorhand al doen: de eieren pocheren (bewaar ze in koud water in de koelkast), de asperges garen en de pistachekorst maken.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en verwijder het uiteinde. Stoom of blancheer de asperges gaar. (8 minuten in kokend water, 16 min stomen in stoommandje of stoomoven – bij een gemiddelde dikte van asperges.)

 2. 2

  Spoel en halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschotel. Strooi er de gedroogde tijm, peper en zout en 2 el olijfolie over. Zet de krieltjes 25 minuten in de oven. Maak ondertussen de pistachekorst: hak de pistachenoten fijn en snipper de knoflook en de bladpeterselie. Meng de knoflook met de pistachenoten, bladpeterselie, panko en olijfolie tot een kruimelige pasta. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Leg het lamskroontje in een andere ovenschaal, verdeel op de bovenkant de pistachemengeling en druk goed aan. Zet het lamskroontje de laatste 15-17 minuten bij de krieltjes in de voorverwarmde oven.

 4. 4

  Pocheer de eieren één voor één. Breng water met twee eetlepels azijn aan de kook. Breek het ei in een tasje. Maak een draaikolk met een lepel in het kokende water. Breng het tasje zo dicht mogelijk bij het wateroppervlak en laat het ei in de draaikolk glijden. Laat het ei 4 minuten net tegen het kookpunt aan garen. Bewaar de gepocheerde eieren in een diep bord gevuld met koud water zodat ze niet breken.

 5. 5

  Sprenkel wat olijfolie over de asperges en grill ze langs beide kanten kort in een grillpan. Serveer ze met het lamskroontje, de krieltjes en de gepocheerde eitjes. Lekker met een toefje waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskoteletjes met gegrilde asperges en gepocheerd eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!