Recept

Japanse okonomiyaki met frisse mayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker oosters hapje!

Okonomiyaki zijn een traditionele Japanse lekkernij, die je er vaak aan kleine foodtrucks kunt eten als ontbijt of als lunch. Je kunt ze ook afwerken met krokant gebakken buikspekof kimchi.

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij ze met de dunschiller in lange flinterdunne repen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne plakjes. Spoel de courgette en snij ze met een dunschiller of mandoline in heel fijne plakken.

  2. 2

    Klop de eieren los en meng er de bloem en 120 milliliter water onder. Voeg de groenten toe, kruid het beslag met voldoende peper en zout en meng goed.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Schep 2 pollepels beslag in de pan en wrijf ze open tot je een pannenkoek krijgt. Laat de pannenkoek op een zacht vuur bakken, draai hem om en gaar verder. Herhaal met de rest van het beslag.

  4. 4

    Maak de mayonaise. Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt. Pers er 1 eetlepel sap uit. Doe het basilicum, de mayonaise, de ­geraspte limoenschil, het limoensap en de sojasaus in de blender en mix fijn.

  5. 5

    Serveer de pannenkoekjes met de mayonaise. Werk ze af met het extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Japanse okonomiyaki met frisse mayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!