Recept

Cheesecake met zomers fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke cheesecake met zomers fruit steelt de show op je volgende tuinfeest. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de koekjes in een afsluitbare plastic zakje en rol er met een deegrol over tot ze helemaal verkruimeld zijn. Of doe het in de keukenmachine met het sikkelmes. Meng de gesmolten boter onder de kruimels. Vet een springvorm (22 cm diameter) in, bedek de bodem met de koekkruimels en druk ze aan. Bak de bodem 8 à 10 minuten in de oven. Laat hem vervolgens afkoelen.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit de vruchten. Warm het sap op in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los ze op in het sap. Roer de roomkaas los in een grote kom en meng het sap en de geraspte schil erdoor.

  3. 3

    Spatel eerst de slagroom door de roomkaas en spatel er dan het opgeklopte eiwit onder. Giet de vulling op de koekjesbodem, dek ze af met vershoudfolie en laat ze 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Werk de cheesecake af met het verse fruit naar keuze en de gehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cheesecake met zomers fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!