Recept

Galette met pruimen en blauwe besjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een galette is ideaal om restjes fruit op te maken en is bovendien licht verteerbaar. Lekker om mee te nemen naar een picknick of een zomerfeest! 

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met de boter kort tot een kruimelig deeg. In de keukenrobot gebruik je dan de K-kneder. Voeg de yoghurt, de room, de azijn, het bakpoeder en het zout toe. Kneed opnieuw kort door. Laat het deeg even in de koelkast rusten.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Meng de amandelschilfers met 45 gram suiker, de bloem en de vanillezaadjes.

  3. 3

    Spoel de pruimen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in plakjes. Rasp de schil van de citroen. Meng de blauwe bessen met de rest van de suiker, het maïsmeel en de geraspte citroenschil.

  4. 4

    Rol het deeg tussen 2 bebloemde vellen bakpapier uit tot een cirkel van ongeveer 40 cm diameter. Verwijder het bovenste vel bakpapier en strooi de amandel-bloemmengeling in het midden van het deeg, laat een rand van 5 cm vrij.

  5. 5

    Leg de pruimplakjes in waaiervorm erop en lepel de bessen erover. Vouw de deegranden naar binnen toe. Klop het eiwit op. Strijk de randen met een borsteltje in met het opgeklopte eiwit en strooi er de suiker over. Bak de galette 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met pruimen en blauwe besjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!