Recept

Pruimencake met rozenwater en bramen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP! Rozenwater geeft een subtiel aroma aan een dessert. Wees er wel zuinig mee, een paar druppels is vaak al voldoende want de smaak is best uitgesproken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter met de suiker, de vanillesuiker, het zout en het rozenwater luchtig. Voeg nu al mixend de eieren één voor één toe. Zeef er de bloem met het bakpoeder bij en spatel het onder het boter-eimengsel.

  2. 2

    Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm van 22 cm diameter.

  3. 3

    Halveer de pruimen en verwijder het pitje. Leg de pruimen op het beslag en verdeel er de bramen over. Zet de vorm ongeveer 90 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem vervolgens uit de vorm en laat hem op een taartrooster volledig afkoelen. Werk voor het serveren af met de poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pruimencake met rozenwater en bramen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!