Recept

Mini-tarte tatins met kersen en amandelschilfers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pruimen, braambessen, nectarines en natuurlijk appelen: eigenlijk kun je met bijna elk type fruit tarte tatins maken. Deze versie met kersen is heerlijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het bladerdeeg uit de diepvries. Ontpit de kersen en halveer ze. Breng de kersen met de suiker en 4 eetlepels water aan de kook en laat ze 12 minuten zacht garen.

  2. 2

    Haal de kersen uit de kookpot. Vet de taartvormpjes (8 cm diameter) in. Verdeel de kersen over de taartvormpjes. Laat het kersensap intussen inkoken tot siroopdikte.

  3. 3

    Verdeel daarna de siroop over de kersen en leg er de plakjes bladerdeeg bovenop.

  4. 4

    Strooi de amandelschilfers op de deegrand en vouw deze naar binnen in de vorm. Klop het ei los en strijk het deeg ermee in.

  5. 5

    Bak de taartjes 30 minuten in de oven. Werk de randen af met extra amandelschilfers. Serveer de taartjes warm of koud.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-tarte tatins met kersen en amandelschilfers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!