Recept

Erwtenhummus met groentestengels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker op de aperoplank!

On the go: maak je een dip op de camping? Gebruik dan erwtjes in bokaal. Deze zijn makkelijk houdbaar. Tuinbonen of witte bonen kunnen zeker ook.

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij ze in dunne stengels.

  2. 2

    Rasp de schil van de ½ citroen en pers er het sap uit. Blancheer de erwten 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de kikkererwten, de kruiden, het citroensap, 1 koffielepel geraspte citroenschil en 2 eetlepels olijfolie in de blender en mix glad. Kruid de hummus met peper en zout.

  3. 3

    Schep de hummus in een kommetje en werk hem af met de sesamzaadjes en de extra verse kruiden. Geef er de groentestengels bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtenhummus met groentestengels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!