Recept

In cava gestoofde chorizo met witte bonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Laat de witte bonen zeker een nacht weken in ruim voldoende water. Ik koop ze in de overdekte markt van Altea, bij mijn favoriete groentekraam. De dame noemt me steevast ‘cariño’, waardoor ik van in het begin gecharmeerd was. Achteraf bleek dat ze iedereen zo noemt…”

bereiding
  1. 1

    Week de bonen 1 nacht in water. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de chorizo in plakjes.

  3. 3

    Fruit de ui, de knoflook en de chorizo aan in de olijfolie. Voeg de laurier en de tijm toe. Laat even garen.

  4. 4

    Blus met de cava, voeg het bouillonblokje, de ciderazijn, het gerookt paprikapoeder en de witte bonen toe. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten (of langer indien nodig) garen, onder deksel.

  5. 5

    Breng op smaak met peper en zout en serveer met stokbrood of zuurdesembrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In cava gestoofde chorizo met witte bonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!