Vismousse met paprikacoulis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vismousse met paprikacoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mousse die wegsmelt op je tong

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalm in stukjes.

    Week de gelatine in koud water.

  2. 2

    Doe de zalm in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper.

    Mix tot een gladde massa.

  3. 3

    Verwarm de wijn met 1 dl visfumet in een pannetje.

    Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof.

    Roer er de zalmcrème door.

  4. 4

    Mix de heilbot fijn in de blender.

    Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren.

    Leg ze open op een schoon werkvlak.

    Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.

  5. 5

    Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het
    visrolletje in.

    Vul bij met de rest van de zalmmousse.

    Zet ten minste 3 uur in de koelkast.

  6. 6

    Mix 5 paprika’s met 1/2 dl visfumet en 1 dl room tot een gladde saus.

    Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalm in stukjes.

    Week de gelatine in koud water.

  2. 2

    Doe de zalm in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper.

    Mix tot een gladde massa.

  3. 3

    Verwarm de wijn met 1 dl visfumet in een pannetje.

    Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof.

    Roer er de zalmcrème door.

  4. 4

    Mix de heilbot fijn in de blender.

    Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren.

    Leg ze open op een schoon werkvlak.

    Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.

  5. 5

    Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het
    visrolletje in.

    Vul bij met de rest van de zalmmousse.

    Zet ten minste 3 uur in de koelkast.

  6. 6

    Mix 5 paprika’s met 1/2 dl visfumet en 1 dl room tot een gladde saus.

    Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.