Recept

Vismousse met paprikacoulis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mousse die wegsmelt op je tong

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalm in stukjes.

    Week de gelatine in koud water.

  2. 2

    Doe de zalm in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper.

    Mix tot een gladde massa.

  3. 3

    Verwarm de wijn met 1 dl visfumet in een pannetje.

    Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof.

    Roer er de zalmcrème door.

  4. 4

    Mix de heilbot fijn in de blender.

    Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren.

    Leg ze open op een schoon werkvlak.

    Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.

  5. 5

    Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het
    visrolletje in.

    Vul bij met de rest van de zalmmousse.

    Zet ten minste 3 uur in de koelkast.

  6. 6

    Mix 5 paprika’s met 1/2 dl visfumet en 1 dl room tot een gladde saus.

    Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vismousse met paprikacoulis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de zalm in stukjes.

    Week de gelatine in koud water.

  2. 2

    Doe de zalm in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper.

    Mix tot een gladde massa.

  3. 3

    Verwarm de wijn met 1 dl visfumet in een pannetje.

    Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof.

    Roer er de zalmcrème door.

  4. 4

    Mix de heilbot fijn in de blender.

    Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren.

    Leg ze open op een schoon werkvlak.

    Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.

  5. 5

    Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het
    visrolletje in.

    Vul bij met de rest van de zalmmousse.

    Zet ten minste 3 uur in de koelkast.

  6. 6

    Mix 5 paprika’s met 1/2 dl visfumet en 1 dl room tot een gladde saus.

    Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!