Recept

Fancy Eton mess met pistachemeringue, vijgen en nectarines

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Ook lekker...

met een bolletje vanille roomijs of opgeklopte mascarpone in plaats van de klassieke slagroom.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Klop de eiwitten met het snuifje zout en een druppeltje groene voedingskleurstof op tot een licht schuimig mengsel. Voeg dan de fijne suiker in 3 keer toe. Wacht tot de suiker volledig opgenomen is voor je het volgende deel toevoegt en klop het eiwit op hoge snelheid stijf.

 2. 2

  Klop tot alle suiker is opgelost en je een mooi glanzend schuim hebt. Voeg de poedersuiker toe en klop snel door. Het eiwit is goed als het glanst en je stevige pieken kunt trekken.

 3. 3

  Hak de pistachenootjes fijn. Hou ongeveer 2 eetlepels even apart en spatel de rest door het schuim. Gebruik 2 grote opscheplepels om van het eiwit 4 à 6 hoopjes schuim te maken. Werk deze af met de apart gehouden gehakte pistachenootjes. Droog de meringues 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat ze nog 1 uur in de oven staan.

 4. 4

  Klop voor de afwerking de slagroom op met de poedersuiker. Snij de nectarines en de vijgen in partjes. Halveer de ananaskersen. Verdeel de meringues over de borden en verdeel er de slagroom, nectarines, vijgen en ananaskers over. Strooi er de extra pistaches over en werk ze af met een blaadje munt of verbena.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fancy Eton mess met pistachemeringue, vijgen en nectarines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!