Ricotta-ijstaart met vijgen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ricotta-ijstaart met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit hemelse dessert is de ideale afsluiter van een zalige feestavond. Reken op 5 uur diepvries.

bereiding
  1. 1

    Mix de speculaasjes in een blender en meng er de amandelen onder. Smelt de boter en roer onder de koekjes.

  2. 2

    Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met vershoudfolie en schep er de gemixte koekjes op. Duw stevig aan. Bestrijk met de vijgenconfituur en zet 2 uur in de diepvries.

  3. 3

    Maak het ijs. Meng de suikersiroop en het citroensap onder de ricotta en draai in de ijsmachine tot smeuïg ijs.

  4. 4

    Neem de springvorm uit de diepvries en schep er het ricotta-ijs op. Zet opnieuw 2 à 3 uur in de diepvries tot de ijstaart opgesteven is.

  5. 5

    Klop de room op met de vanillesuiker. Neem net voor het serveren de taart uit de diepvries en lepel een grote toef slagroom op de ijstaart. Snij de vijgen in 4 partjes en schik op de taart. Bestrooi met de amandelen en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Mix de speculaasjes in een blender en meng er de amandelen onder. Smelt de boter en roer onder de koekjes.

  2. 2

    Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met vershoudfolie en schep er de gemixte koekjes op. Duw stevig aan. Bestrijk met de vijgenconfituur en zet 2 uur in de diepvries.

  3. 3

    Maak het ijs. Meng de suikersiroop en het citroensap onder de ricotta en draai in de ijsmachine tot smeuïg ijs.

  4. 4

    Neem de springvorm uit de diepvries en schep er het ricotta-ijs op. Zet opnieuw 2 à 3 uur in de diepvries tot de ijstaart opgesteven is.

  5. 5

    Klop de room op met de vanillesuiker. Neem net voor het serveren de taart uit de diepvries en lepel een grote toef slagroom op de ijstaart. Snij de vijgen in 4 partjes en schik op de taart. Bestrooi met de amandelen en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.