Recept

Ricotta-ijstaart met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit hemelse dessert is de ideale afsluiter van een zalige feestavond. Reken op 5 uur diepvries.

bereiding
  1. 1

    Mix de speculaasjes in een blender en meng er de amandelen onder. Smelt de boter en roer onder de koekjes.

  2. 2

    Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met vershoudfolie en schep er de gemixte koekjes op. Duw stevig aan. Bestrijk met de vijgenconfituur en zet 2 uur in de diepvries.

  3. 3

    Maak het ijs. Meng de suikersiroop en het citroensap onder de ricotta en draai in de ijsmachine tot smeuïg ijs.

  4. 4

    Neem de springvorm uit de diepvries en schep er het ricotta-ijs op. Zet opnieuw 2 à 3 uur in de diepvries tot de ijstaart opgesteven is.

  5. 5

    Klop de room op met de vanillesuiker. Neem net voor het serveren de taart uit de diepvries en lepel een grote toef slagroom op de ijstaart. Snij de vijgen in 4 partjes en schik op de taart. Bestrooi met de amandelen en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ricotta-ijstaart met vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!