Recept

Griekse tomaten gevuld met gehakt, aubergine en yoghurtsaus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Om te vullen, gebruik je het liefst tros-of vleestomaten. Wees voorzichtig als je ze leeghaalt. Zo voorkom je dat ze openspringen in de oven.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de aubergine en snij ze in fijne plakjes. Besprenkel ze met zout en laat ze 10 minuten rusten. Wrijf het vocht van de aubergineplakjes. Leg de plakjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze 20 à 25 minuten garen in de oven, of tot ze zacht zijn.

 2. 2

  Verhit een scheutie olijfolie en bak het gehakt rul. Kruid het gehakt met het komijnpoeder, het kaneelpoeder, het korianderpoeder, peper en zout.

 3. 3

  Meng de yoghurt met de mozzarella een snuifje paprikapoeder, peper en zout.

 4. 4

  Spoel de tomaten. Snij er de hoedjes af en lepel er voorzichtig het vruchtvlees uit. Hak het vruchtvlees fijn. Meng het vruchtvlees met de oregano en kruid met peper en zout.

 5. 5

  Leg een plakje aubergine in de tomaat, lepel er een laagje gehakt, een laagje vruchtvlees en een laagje yoghurtsaus op. Herhaal de laagjes en eindig met de yoghurtsaus en het tomatenhoedje. Zet de tomaten 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Griekse tomaten gevuld met gehakt, aubergine en yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!