Recept

Geroosterde aubergines met schapenplattekaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smaakvol bijgerecht met schapenkaas. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. Hol ze uit met een koffielepel en bewaar het vruchtvlees.

  2. 2

    Leg de uitgeholde auberginehelften in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout en druppel er olijfolie over. Rooster ze zo’n 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Hak het auberginevruchtvlees fijn. Spoel de courgette en snij ze in blokjes. Snij de olijven in stukjes. Pel de knoflook en de rode ui en snij ze fijn.

  4. 4

    Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de knoflook, de rode ui, het auberginevruchtvlees, de courgette en de olijven aan. Breng de groenten op smaak met peper, zout en de harissa. Stoof ze 10 minuten.

  5. 5

    Rasp intussen de schil van de citroen en pers het sap uit 1 helft. Meng de schapenplattekaas met het citroensap en de tahin en kruid hem met peper en zout. Hak de bladpeterselie en de pistachenootjes fijn.

  6. 6

    Lepel de schapenplattekaas op de borden. Leg er de auberginehelften op en vul ze met de aangestoofde groentemengeling. Werk de borden af met de bladpeterselie, de pistachenootjes en de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde aubergines met schapenplattekaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!