Recept

Havermoutquiche met champignons en zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer deze havermoutquiche met een frisse salade.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Doe de havermoutbloem in een mengkom. Rist de tijm van de takjes en doe het bij de bloem, samen met het zout, het ei en de boter. Meng tot een korrelig deeg en voeg de balsamicoazijn en 4 eetlepels water toe. Kneed tot een homogeen deeg. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak voor de vulling de champignons schoon en snij ze in blokjes. Bak ze krokant in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de zongedroogde tomaatjes. Klop de eieren luchtig met de room en breng ze op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

  3. 3

    Bekleed een quichevorm (22 cm diameter) met bakpapier. Rol het deeg uit, leg het in de bakvorm en druk het goed aan langs de kanten. Prik er een paar keer in met een vork. Bak de taartbodem 10 minuten voor in de oven.

  4. 4

    Haal de bodem uit de oven en laat hem even drogen aan de lucht. Verdeel de champignons en de zongedroogde tomaten erover. Schenk er voorzichtig de eiervulling over. Werk de quiche af met de geraspte kaas en bak ze 25 à 30 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Havermoutquiche met champignons en zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!