Recept

Steak met Toscaanse champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Deze champignonsaus kan bij gelijk welk stukje vlees. Zorg voor kwaliteitsvlees, vers van de slager. Het hoeft niet altijd filet pur te zijn. Veel mensen houden net van het sappige dat de vetrandjes bij entrecote met zich meebrengen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen en doorprik ze met een vork. Leg ze op het rooster van de oven en pof ze in 45 minuten gaar.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

  3. 3

    Fruit de sjalot en knoflook glazig in olijfolie. Voeg de zongedroogde tomaatjes, oregano en de champignons toe, kruid met peper en zout. Laat op middelhoog vuur garen. Voeg de mascarpone toe en de helft van de geraspte parmezaan. Laat op een zacht vuur inkoken, breng op smaak met peper en zout en de rest van de parmezaan.

  4. 4

    Doe de helft boter en de helft olijfolie in een pan. Schroei de steaks op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Zet daarna het vuur zachter, en laat het vlees bakken tot je de gewenste gaarheid bereikt hebt (bleu, saignant of à point). Kruid het vlees met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de steaks met de champignons, de gepofte aardappel en de rucola. Werk af met basilicum en extra stukjes zongedroogde tomaat.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met Toscaanse champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!