Recept

Minibladerdeeggebakjes met groene asperges, kerstomaten en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze bladerdeeggebakjes stelen de show op je tuinfeest of picknick!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de vormpjes met bakpapier en leg er een lapje deeg in. Maak met een vork gaatjes in het deeg. Leg er een stukje bakpapier en bakknikkers bovenop. Bak de bladerdeegbodems 10 minuten voor in de oven.

  2. 2

    Klop intussen de eieren los met de room en voeg de gedroogde oregano, peper en zout toe. Snij de asperges bij tot op 10 cm zodat ze in de quiches passen. Blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water en laat ze goed uitlekken.

  3. 3

    Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. Verwijder de bakknikkers en het bovenste bakpapier en laat de bodems even drogen aan de lucht. Snij het bolletje mozzarella in vier, en snij elk kwartje in 3 plakjes. Spoel de kerstomaten en snij ze doormidden.

  4. 4

    Leg 3 asperges in elk bladerdeegvormpje. Verdeel de quichevulling over de asperges. Leg er de kerstomaten en plakjes mozzarella bovenop en werk af met de pijnboompitten. Bestrijk de randen met de melk. Bak de quiches 15 à 20 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin zijn. Werk ze af met de verse scheutjes naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minibladerdeeggebakjes met groene asperges, kerstomaten en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!