Recept

Ovengebakken rijst met groene pesto, geitenkaas en gepofte pitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Liever vegan? Kies dan voor een kaas op basis van noten. Het Gentse Omage heeft een uitgebreid, betaalbaar en lekker assortiment dat je online kunt bestellen maar ook bij de kaasaffineur. De moeite waard om eens te proberen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Hak de koriander grof, ook de steeltjes. Doe de rijst samen met de warme groentebouillon, de koriander en de sjalotten in een ovenschaal. Breng hem op smaak met peper en zout en een likje olijfolie. Dek de schotel goed af met aluminiumfolie en gaar hem 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Pof de zonnebloempitten en de pijnboompitten in een pannetje zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de venkel schoon en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Verwijder de houtachtige uiteinden van de groene asperges en snij de asperges in stukken. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en stoof er de venkel en de asperges in aan. Blus met het sinaasappelsap en voeg de geraspte schil toe. Laat de groenten op een zacht vuur garen.

  4. 4

    Neem de ovengebakken rijst uit de oven. Lepel er de gestoofde groenten bij en werk hem af met een lepel pesto, de verbrokkelde geitenkaas, de gepofte pitten en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovengebakken rijst met groene pesto, geitenkaas en gepofte pitten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!