Recept

Groene lasagne met spinazie en pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische lasagne met groene pesto!

Snel-klaar-tips

• Kant-en-klare bechamelsaus kun je kopen in de supermarkt. Je zou de bechamelsaus ook op voorhand kunnen maken, in een doosje doen en goed afdekken met vershoudfolie. Op die manier blijft de saus 2 à 4 dagen goed in de koelkast.

• Laat de diepvriesspinazie goed uitlekken voor je ‘m in de ovenschaal legt. Duw met de bolle kant van de lepel het vocht er goed uit in een zeef, zodat de lasagne niet waterig wordt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de pesto onder de kant-en-klare bechamelsaus.

  2. 2

    Leg een laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal. Bedek met een laag spinazie, wat pestosaus en een beetje geraspte kaas. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus en kaas. ­Bestrooi met de pijnboompitten.

  3. 3

    Bak de lasagne 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin ziet. Werk hem af met het basilicum en serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene lasagne met spinazie en pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!