Recept

Munt-broccolipuree met krokante pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettip: vervang de pancetta door klassiek ontbijtspek. Wie het liever veggie houdt, kan er een eitje bij bakken.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Kook de broccoliroosjes beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  2. 2

    Bak intussen de pancetta krokant in een droge koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Rooster dan de pijnboompitten goudbruin in de pan van de pancetta. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Stamp de aardappelen samen met de broccoli, de munt, de roomkaas en het citroensap tot een gladde puree. Breng de puree op smaak met peper en zout en warm hem nog even op.

  4. 4

    Meng er losjes de rucola onder en verdeel de puree over de borden. Leg er enkele plakjes pancetta bij. Bestrooi de puree met de pijnboompitten en werk af met extra rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Munt-broccolipuree met krokante pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!