Recept

Warme aardappelsalade met kip, appel en knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op zoek naar een gezonde maaltijd die snel klaar is en gemaakt is met de lekkerste seizoensproducten van de winter? Zoek niet langer! 

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Plet de ansjovis. Pel en pers de knoflook. Meng de yoghurt met de zure room, de knoflook, de ansjovis, de geraspte citroenschil en het citroensap. Kruid met peper en zet koel weg.

  2. 2

    Spoel en halveer de krieltjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Spoel de boerenkool en verwijder de harde stengels en nerven. Voeg de blaadjes de laatste minuten toe aan de krieltjes. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

  3. 3

    Spoel de appelen en snij ze in blokjes. Maak de knolselder schoon en snij hem in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de knolselder en de appelen goudgeel en krokant. Voeg de laatste 5 minuten de krieltjes en de boerenkool toe en roerbak kort mee.

  4. 4

    Snij de kippenhaasjes in reepjes, kruid ze met kippenkruiden, peper en zout en gril ze goudbruin en krokant in de grillpan.

  5. 5

    Stort de krokant gebakken krieltjes, boerenkool, knolselder en appel in een mooie serveerschaal en werk af met de gegrilde kip en de gehakte walnoten. Geef er de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warme aardappelsalade met kip, appel en knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!