Recept

Groentepapillot met dragonpesto

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker veel groenten van op de BBQ... en Sana-proof!

Sandra: “Ik ben verzot op de uitgesproken smaak van dragon. Maar als je geen liefhebber bent, kan een pesto van basilicum of peterselie zeker ook.”

Tip! Je kunt deze papillotjes ook op de BBQ maken, maar dan moet je wel aluminiumfolie gebruiken in plaats van bakpapier. Heb je kleine bloempotjes? Dan zijn deze ideaal om de papillotten recht op hun plaats te houden op de BBQ.

bereiding
 1. 1

  Maak de dragonpesto. Hak de dragon en peterselie iets fijner. Pel de knoflook. Doe de kruiden, de knoflook, de oude kaas en de zonnebloempitten in de blender. Mix alles fijn met een 3-tal eetlepels olijfolie. Voeg daarna extra olijfolie toe tot de pesto de gewenste consistentie heeft en kruid hem met peper en zout.

 2. 2

  Schil de wortelen, verwijder het loof en snij ze in schuine stukken. Verwijder de kern van de venkel en snij de knol in grove stukken.

 3. 3

  Leg een vel bakpapier open. Verdeel er de wortel, de venkel en de edamameboontjes over. Lepel er 1 eetlepel dragonpesto over en vouw de papillotjes dicht. Bind ze vast met een touwtje. Gaar de papillotjes 20 minuten in de oven.

 4. 4

  Werk de papillotjes af met de zonnebloem- en pompoenpitten en de verse dragon. Serveer met de rest van de dragonpesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentepapillot met dragonpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!