Recept

Zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelf heerlijke zongedroogde tomaatjes maken? Dat is makkelijker dan je denkt!

De tomaatjes blijven in de olie twee tot drie weken goed in de koelkast. Zijn de tomaatjes op? Schenk dan zeker de smaakvolle olie niet weg. Doe er bijvoorbeeld een restje feta in en laat de feta de smaak van de olie opnemen. 

Timing is everything: hoe langer je tomaatjes laat drogen, hoe taaier en droger ze worden door het vocht dat verdampt. Aan jou om te beslissen hoeveel uur je ze in de oven stopt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak een mengeling van de gedroogde kruiden, de suiker en het zout. Voeg de olijfolie toe en roer goed om. Spoel de tomaten en halveer ze in de lengte. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. 2

    Borstel elke tomaat in met de kruidenmengeling en zet ze minstens 2 uur in de oven. Controleer de oven regelmatig. Laat de tomaten ongeveer 5 uur in de oven drogen voor een echt ‘zongedroogd’ effect. Doe de tomaten in bokaaltjes en zet ze onder met olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zongedroogde tomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!