Kroketjes van zongedroogde tomaatjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kroketjes van zongedroogde tomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker een feestelijk hapje. Perfect voor een etentje met vrienden, Kerstmis, Pasen of elke andere feestelijke aangelegenheid. 

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes en rasp de schapenkaas.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg geleidelijk aan de kippenbouillon en melk toe, roer glad tot een dikke roux. Zet van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe, roer goed.

  3. 3

    Voeg nu 1 eidooier, de zongedroogde tomaatjes en de schapenkaas toe en roer opnieuw goed om.

  4. 4

    Bedek een schaal met plasticfolie, giet het mengsel in de schaal, bedek met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast gedurende minstens 5 uur.

  5. 5

    Maak bolletjes of kroketjes van het opgesteven mengsel en paneer ze eerst in de bloem, dan in enkele losgeklopte eitjes en tot slot in de panko. Frituur in frituurolie gedurende 5 minuten. Serveer in een blaadje Romeinse sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes en rasp de schapenkaas.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg geleidelijk aan de kippenbouillon en melk toe, roer glad tot een dikke roux. Zet van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe, roer goed.

  3. 3

    Voeg nu 1 eidooier, de zongedroogde tomaatjes en de schapenkaas toe en roer opnieuw goed om.

  4. 4

    Bedek een schaal met plasticfolie, giet het mengsel in de schaal, bedek met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast gedurende minstens 5 uur.

  5. 5

    Maak bolletjes of kroketjes van het opgesteven mengsel en paneer ze eerst in de bloem, dan in enkele losgeklopte eitjes en tot slot in de panko. Frituur in frituurolie gedurende 5 minuten. Serveer in een blaadje Romeinse sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.