Recept

Pasta met paprikapesto, spek en belegen kaas

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Moet het snel gaan? Gebruik dan kant-en-klare geroosterde paprika's uit een bokaal.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 195°C. Halveer de paprika’s en ontpit ze. Leg ze met de platte kant op een bakplaat. Leg de halve bol knoflook ook op de bakplaat. Gaar ze 25 à 30 minuten in de oven, of tot de paprika's goed aangebakken en zacht zijn.

 2. 2

  Haal de paprika's en de knoflook uit de oven en doe de paprika’s meteen in een pot met deksel of een afgesloten plastic zakje. Laat ze 10 minuten rusten, zo kun je de paprika’s beter pellen. Pel de paprika’s of schraap met een mes de pel van de paprika’s.

 3. 3

  Pers de knoflook uit de bol. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Snij de kaas in blokjes. Mix de paprika samen met de gepofte knoflook, de walnoten, de belegen kaas en de olijfolie in de blender tot een pesto. Pers de citroen uit. Breng de pesto op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.

 4. 4

  Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng er de pesto onder. Werk de pasta af met de spekblokjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met paprikapesto, spek en belegen kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!