Recept

Gekaramelliseerde rode biet met halloumi en een vinaigrette van rode ui en marmelade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van bij ons!

Kies voor Berloumi, deze halloumi uit België is er een om trots op te zijn. Er is ook een variant op basis van geitenmelk.

Extra snel? 

Gebruik voorgekookte rode bietjes, deze hoeven maar 5 minuutjes in de oven om ze een beetje warm te maken. Of eet ze lekker koud.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode bieten en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Rits de rozemarijn van de takjes. Meng de partjes rode biet met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, de rozemarijn, de knoflook, peper en zout. Stort op een bakplaat en zet 35 à 40 minuten in de oven of tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd zijn.

  2. 2

    Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Meng 1 eetlepel balsamicoazijn met 1 eetlepel water, 2 eetlepels olijfolie, 1 el marmelade, 1 kl mosterd, peper en zout.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Meng ze met 1 eetlepel olijfolie, de za’atar, de chilivlokken en een snuifje zout.

  4. 4

    Bak de halloumi kort in een scheutje olijfolie tot beide kanten goudbruin zijn. Snij in stukken.

  5. 5

    Meng de geroosterde rode bieten (warm, lauw of koud) met de rucola en de kikkererwten en garneer met de gebakken halloumi en de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gekaramelliseerde rode biet met halloumi en een vinaigrette van rode ui en marmelade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!