Gekaramelliseerde rode biet met halloumi en een vinaigrette van rode ui en marmelade
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode bieten en snij ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Rits de rozemarijn van de takjes. Meng de partjes rode biet met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, de rozemarijn, de knoflook, peper en zout. Stort op een bakplaat en zet 35 à 40 minuten in de oven of tot ze beetgaar en licht gekaramelliseerd zijn. 
- 
                        2 Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Meng 1 eetlepel balsamicoazijn met 1 eetlepel water, 2 eetlepels olijfolie, 1 el marmelade, 1 kl mosterd, peper en zout. 
- 
                        3 Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Meng ze met 1 eetlepel olijfolie, de za’atar, de chilivlokken en een snuifje zout. 
- 
                        4 Bak de halloumi kort in een scheutje olijfolie tot beide kanten goudbruin zijn. Snij in stukken. 
- 
                        5 Meng de geroosterde rode bieten (warm, lauw of koud) met de rucola en de kikkererwten en garneer met de gebakken halloumi en de dressing. 
 
                                                     
                 
                 
                                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                